Martin Hroch po absolvování Konzervatoře P. J. Vejvanovského v Kroměříži (klavír, cembalo) pokračoval na Janáčkově Akademii múzických umění  v Brně. Své vzdělání si rozšířil v rámci řady mistrovských interpretačních kurzů pod vedením předních umělců a pedagogů A. Vlasákové (ČR), S. Speidel (Německo), B. Glemsera (Německo), A. Delage (Francie), E. M. Pollerus (Rakousko), M. Burgue (Francie), G. Morini (Itálie), B. van Oort (Nizozemí). V letech 2007, 2009, 2011 získal opakovaně stipendium Společnosti J. Brahmse v německém Baden-Badenu a byl tak pozván k prestižnímu studiu hudby v Brahmshausu. Zde se rovněž podílel na natáčení dokumentu o J. Brahmsovi pro japonskou televizi. Pro francouzský film ztvárnil roli královského cembalisty ve snímku „Muž, který se směje“ a zahrál si tak po boku hereckých velikánů jako je G. Depardieu nebo E. Seigner. V roce 2008 se stal laureátem mezinárodní soutěže „International Forum – Musical Performance and Pedagogics”. Jako sólista i jako komorní hráč vystupuje s řadou orchestrů a komorních ansámblů, např. Filharmonie Brno, Moravská filharmonie Olomouc, Filharmonie B. Martinů Zlín, Collegium Musicum, a další.
Zabývá se autentickou interpretací barokní hudby na oba nástroje při sólových i komorních koncerech. Mimo četné umělecké aktivity působí i jako pedagog a je vyhledávaným komorním hráčem a korepetitorem řady umělců.
V roce 2010 se stal zakladatelem a ředitelem Mezinárodních interpretačních kurzů Zábřeh, “Hudba ve městě J. E. Welzla”, kde po šest let vedl cembalovou třídu.

Zámecké náměstí 79, 783 53 Velká Bystřice IČ 00299651, DIČ: CZ00299651,  ID datové schránky  tv5bqfv Tel.: +420 585 351 671, Fax: +420…